top of page

Dieetbehandeling

Dieetbehandeling

 

U kunt bij ons terecht met alle vragen op het gebied van voeding, ongeacht uw leeftijd. Wij geven voedings- en dieetadviezen bij onder andere:

Indien u advies wilt bij een overige ziekte of aandoening of wanneer u een specifieke vraag heeft op het gebied van voeding en gezondheid, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of wij iets voor u kunnen betekenen. 

Wij werken uitsluitend op afspraak.

Dieetbehandeling

De dieetbehandeling bestaat uit een consult op de praktijk of zo nodig aan huis, tijd voor het berekenen van uw voeding, het opstellen van een individueel dieetvoorschrift en eventueel het aanvragen van medische (drink)voeding. 

Eerste consult

Een eerste consult duurt ongeveer 1 uur. Tijdens dit consult vindt een intakegesprek plaats. Hierin worden onder andere uw klachten, (hulp)vraag, medicatiegebruik en uw huidige voedingspatroon besproken. In overleg met u stelt de diëtist een individueel dieetvoorschrift op. Hierbij houden wij rekening met uw wensen, behoeften en eventuele beperkingen.

Vervolgconsult

Tijdens een vervolgconsult evalueert de diëtist met u het opvolgen van het voedingsadvies. Er wordt bekeken of er knelpunten zijn. U ontvangt concrete adviezen en praktische tips om u verder op weg te helpen. Een vervolgconsult duurt ongeveer 30 minuten.

Huisbezoek

Wanneer het voor u niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunnen wij bij u op huisbezoek komen. Een huisbezoek kan alleen in overleg worden afgesproken wanneer dit medisch gezien noodzakelijk is. 

Verhinderd?

U wordt verzocht uw afspraak tijdig te annuleren bij verhindering, minimaal 24 uur van tevoren. Uw afspraak annuleren kan telefonisch of per e-mail. Indien uw afspraak niet tijdig geannuleerd is, wordt de gereserveerde gesprekstijd bij u in rekening gebracht. Let op: deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

bottom of page