De diëtist

Diëtisten

Diëtisten

 

Mijn naam is Evelien Vogels, diëtist binnen mijn eigen diëtistenpraktijk Dieet & Leef. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn opleiding ben ik eind 2013 gestart met mijn praktijk.

De taak van mij als diëtist is ervoor zorgen dat de voedings- en/of dieetadviezen voor u toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Elke behandeling is maatwerk, omdat elk persoon zijn eigen eet- en leefpatroon heeft. 

Overige activiteiten

Naast mijn werkzaamheden binnen mijn praktijk neem ik deel aan intervisiebijeenkomsten met collega-diëtisten in Midden- en Zuid-Limburg. Tijdens de intervisie worden kennis en ervaringen vertrouwelijk met elkaar gedeeld om de professionaliteit te bevorderen.

Sinds 2015 ben ik regiobestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) van de regio Limburg.

Kwaliteitsregister

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (registratienummer 19912126389). In dit register ben ik 'kwaliteitsgeregistreerd'. Dit betekent dat ik voldoende werkervaring op doe en bij- en nascholingen volg om mijn kennis up to date te houden. 

Cursussen & scholing

Om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid volg ik regelmatig bij- en nascholingen. Een overzicht van de gevolgde scholingen:

 • Mei 2020: Webinar: Obesitas en COVID-19.

 • Mei 2020: Webinar: Krachtige nazorg COVID-19 patiënten, een multidisciplinaire aanpak

 • April 2020: Webinar: After COVID-19: How to optimize nutrition on the road to recovery?

 • November 2019: Basiscursus sondevoeding (Focus op voeding / PIT-actief).

 • Februari 2019: Kindervoeding en kinderdiëtetiek Post-HBO (Hogeschool Arnhem en Nijmegen).

 • Oktober 2017: Basisscholing MS (MS Zorg Nederland).

 • Januari 2017: Nutritional assessment (Focus op voeding / PIT-actief).

 • November 2016: Dieettherapie bij zwangerschapsdiabetes (Academic Journals).

 • Oktober 2016: Ondervoeding en impedantiemeting in de (1e lijns) praktijk (Abbott / DIK / NVD).

 • Februari 2016: Diabetes Mellitus type 2 - Post-HBO basiscursus (Hogeschool Arnhem en Nijmegen).

 • Oktober 2015: Voedingstoestand en diagnostiek (Focus op voeding / PIT-actief).

 • Maart 2015: Koolhydraatbeperking (Harriët Verkoelen).

 • December 2014: Voeding en COPD (PIT-actief).

 • Juni 2014: CVRM en voeding in de eerstelijn (PIT-actief).

Sofie Knibbeler

Diëtist Sofie Knibbeler werkt tevens in de praktijk. Ze heeft diverse scholingen gevolgd, onder andere de Post-HBO Diabetes en de Post-HBO Kindervoeding en kinderdiëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sofie is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (registratienummer 19104066789).

Diëtist

De titel 'diëtist' is wettelijk beschermd. Een diëtist moet de 4-jarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek hebben afgerond. De diëtist is de deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid én ziekte.

Om de juiste voedings- en/of dieetadviezen te kunnen geven, hebben wij als diëtisten kennis over voedings- middelen en hun samenstelling, de spijsvertering, de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam en diverse ziektebeelden en aandoeningen. Met deze medische kennis kunnen wij voorlichting en persoonlijk advies geven over de invloed van voeding op uw gezondheid of bij een bepaalde ziekte of aandoening. 

U kunt bij ons terecht met alle vragen op het gebied van voeding, ongeacht uw leeftijd. Meer informatie? Klik hier.

© 2021 Diëtistenpraktijk Dieet & Leef                                                     Algemene voorwaarden | Privacyverklaring